Köpvillkor


Yaytrade.com/Aroporth AB 556680-9439 (nedan nämnt yaytrade.com) tillämpar såväl Konsumentköplagen som Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. För att genomföra en beställning måste kund vara 18 år och myndig, man kan inte göra köp som minderårig med målsmans tillstånd utan då behöver målsman göra köpet.Med kund avses en fysisk person.

SISTA BESTÄLLNINGSDAG FÖR JULLEVERANS

Lägg din order senast klockan 23:59 den 19:e december för leverans innan jul (för dig som bor på en ö utan broförbindelse gäller kl 12:00 den 18:e december)

1. Beställning

Beställningar av Yaytrade produkter görs via www.Yaytrade.com och besvaras med en skriftlig orderbekräftelse via e-post. Normal leveranstid är 1-3 arbetsdagar, vid eventuella avvikelser kontaktar vi er. Under perioder med högt ordertryck beräknas leveranstiden till 3-7 arbetsdagar. Yaytrade.com kan inte hållas ansvarig att leverera slutsåld eller utgången produkt.

I orderbekräftelse-mailet skickas även med en hänvisning till Yaytrades köpvillkor.

Vid eventuell försening har ni rätt att häva köpet om ni inte godkänner en ny leveranstid. Vill ni häva ert köp på grund av fördröjd leveranstid och har förskottsbetalat så återbetalas pengarna till ert konto inom 7 arbetsdagar.

Vi reserverar oss för slutförsäljning samt eventuella prisfel som kan uppstå och förbehåller oss rätten att avslå order. Vårt lager stämmer till största del och om en vara är slut meddelas ni via e-post.

Eftersom lagret delas med vår butik kan det hända att vår webshop inte alltid hinner uppdateras med rätt storlekstillgänglighet. Detta är särskilt vanligt under rea-perioder eftersom omsättningen av varor då är betydligt högre.

2. BETALNING

Betalningar hanteras av Klarna. Klarna är PCI DSS certifierade och Yaytrade innehar giltigt SSL-certifikat.

Klarna faktura

När ni betalar via Klarna faktura handlar ni tryggt och enkelt. Ni behöver aldrig uppge era kortuppgifter och betalar alltid efter att ni fått hem era varor.

- Få alltid hem varan innan ni betalar
- Betalningstid - alltid 30 dagar utan fakturaavgift
- Ni behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
- Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler samt hemförsäljningslagen
- Ladda ner era fakturor från Klarna
Möjlighet till delbetalning

Kreditupplysning kan göras av Klarna i samband med att kunden väljer att betala mot faktura eller delbetalning. Upplysningen är en så kallad mikroupplysning som inte påverkar kundens kreditvärdighet.

Klarna tar ut påminnelseavgift för ej betald faktura i Sverige på 60 SEK om beloppet är över 100 SEK, annars 29 SEK. Inkassoavgift på utebliven fakturabetalning är 180 SEK.

Klarna konto

Betalsättet för er som själva vill välja hur mycket ni betalar varje månad. Förutom att ni alltid får hem era varor innan ni betalar samlar ni alla era köp på ett konto. Detta gäller även om ni har handlat i flera olika butiker via Klarna konto.

- Få alltid hem varan innan ni betalar
- Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
- Ni behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
- Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
- En aviavgift på 29kr, oavsett antalet köp
- Ladda ner era fakturor från klarna

Kortbetalning

Yaytrade.com erbjuder kortbetalning genom Klarna. Fullständiga villkor finns att läsa här. Yaytrade.com tillämpar säkerhetslösningen 3D Secure.

Direktbetalning

Yaytrade.com erbjuder direktbetalning genom Klarna. Fullständiga villkor finns att läsa här


Ni kan när som helst betala hela beloppet. Vid ett köp på 10 000 kr med Klarna Kontos basvillkor är uppläggningsavgiften 0kr. Den gällande årsräntan är 19,9% vilket motsvarar en effektiv ränta på 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer då per post. Allmänna villkor Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation hittar ni här.

3. Leverans

Normal leveranstid är 1-3 arbetsdagar, vid eventuella avvikelser kontaktar vi er. Yaytrade.com kan inte hållas ansvarig att leverera slutsåld eller utgången produkt. Varorna skickas endast inom Sverige och med Postnord/Bring.

Om leveransförsening av någon anledning uppstår kommer vi att kontakta er. Givetvis kommer vi att göra allt vi kan för att leverera er beställning så snabbt som möjligt. Som kund har ni rätt att häva köpet vid omfattande leveransförsening.

4. Frakt

Yaytrade erbjuder frakt från 69kr. Vid retur tillkommer fraktkostnad à 69 kr när du använder den medskickade fraktsedeln. Vi rekommenderar att man alltid använder vår fraktsedel vid byten och retur.

Gällande paket med ett högre värde än 1000 kr krävs att kunden identifierar sig med mobilt bankid för att bekräfta leveransen hem och till Box.

Yaytrade erbjuder även fraktalternativet hemleverans från 69 kr.

5. Ångerrätt

Yaytrade tillämpar Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler, det innebär att ni som kund har rätt till 14 dagars ångerrätt (från och med den dagen då varan mottages av dig som kund) utan speciell anledning. Varan ska returneras i oförändrat skick, med alla prislappar kvar och i originalemballaget. Emballaget ska vara väl förslutet, till exempel ihoptejpat. För plomberade varor gäller endast ångerrätten om de returneras med obruten plombering. I det fall en vara returneras i ej oförändrat skick har Yaytrade rätt att göra värdeminskningsavdrag med upp till 80% av värdet. Vi rekommenderar att ni använder returblanketten som bifogats i ert paket samt returfraktsedel som även den bifogats i er försändelse. Yaytrade drar av 49kr i fraktkostnad vid återköp om kunden inte själv betalar frakt, kunden ansvarar för att returen kommer Yaytrade tillhanda samt är i godtagbart skick. Så snart vi har återfått varan så skapar vi er återbetalning. Vid godkänd reklamation ska samtliga kostnader som uppkommit återbetalas.

Konsumenten har rätt att återfå pengarna vid ångerrätt inom 14 dagar från den dag då företaget mottagit meddelandet. Konsumenten kan dock få vänta tills dess att varan har kommit åter eller till dess konsumenten har lämnat ett bevis på att varan återsänts, det som sker först. Ett standardformulär för utövande av ångerrätten kan laddas ner här, vi rekommenderar att man använder den blankett och returfraktsedel som medföljer i er försändelse. Returer skickas till Yaytrade.com/Aroporth AB, Morabergsvägen 10, 152 42 Södertälje.

6. Produktens skick

Vi ber er att hantera varan försiktigt för att undvika risken att bli ersättningsskyldig till oss om ni vill ångra ert köp. Ni är ansvarig för den värdeminskning som uppstår om ni hanterar varan i större omfattning än vad som är nödvändigt för att fastställa varans egenskaper och funktion. Detta innebär att varorna inte får ha skadats, nedsmutsats, tvättats, ändrats eller burits (annat än för att prova varan) samt att lappar och etiketter är intakta. Om ni skickar tillbaka en vara som har skadats, förändrats eller av annan anledning inte går att återställa till sitt ursprungliga skick, och vi inte kan sälja den igen som ny, kommer vi att debitera er den kostnad som värdeminskningen innebär för oss (upp till 80% av värdet). För att undvika betalningsskyldighet om ni ångrar er ber vi er därför att inte använda produkten förrän ni bestämt att ni vill behålla produkten.


7. Reklamation

Reklamation/Fel. Yaytrade tillämpar Konsumentköpslagen vid reklamationer. Om ni vill reklamera er vara på grund av en skada eller felproduktion kontakta alltid Yaytrade innan ni skickar tillbaka varan. Ni når oss via vårt Help Center eller via e-post. Vi gör en bedömning av felet och eventuellt konsulterar vi leverantör/tillverkare. Om det är en godkänd reklamation åtgärdar vi i första hand felet. Om detta inte går kommer vi att ersätta er med en ny produkt. Har produkten utgått så har ni rätt att häva köpet och få pengarna tillbaka. Eventuell återbetalning sker inom 7 arbetsdagar från det att er reklamation blivit godkänd. Vi utför återbetalningen på samma sätt och till samma konto som användes vid köptillfället. Vi mottager enbart tvättade/rena plagg. Smutsiga plagg anses vara icke godkända.

Som konsument har man 3 års reklamationsrätt. Som konsument ska du reklamera inom skälig tid från att felet upptäcktes. Reklamerar du inom två månader räknas det alltid som inom skälig tid. Reklamationer skickas till Yaytrade.com/Aroporth AB, Morabergsvägen 10, 152 42 Södertälje. Yaytrade följer ARN vid eventuell tvist.

Allmänna reklamationsnämnden
Postadress: Box 174, 101 23 Stockholm
http://www.arn.se

Vid tvist kan man som kund använda sig av europeiska kommissionens online-plattform för tvistlösning: https://ec.europa.eu/consumers/odr/

8. Trasigt paket

Tänk på att inte lösa ut paket med synliga fel som kan ha påverkat skicket på varan ni beställt. Gör i detta fall en reklamation till Postnord direkt på utlämningsstället och be dem skicka tillbaka paketet till Yaytrade och skriva anledningen till returen på paketet. Maila sedan till [email protected] för att informera om reklamationen.

9. Outlösta paket

För paket som inte löses/hämtas ut hos ombud förbehåller vi oss rätten att i efterskott debitera dig som kund 300 kr för fraktkostnad, returfrakt och hanteringskostnader. Var därför noga med att hämta ut ditt paket i tid. Paketet finns att hämta hos ombudet i 7 dagar innan det skickas tillbaka till oss.

10. Reservation

Yaytrade reserverar sig mot felaktigheter i innehåll och prislista på webbsidan.

11. Personuppgiftshantering enligt GDPR

I samband med er registrering och beställning godkänner ni att vi lagrar och använder era uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtagande gentemot er. Yaytrade.com behandlar era personuppgifter i enlighet med Allmänna Dataskyddsförordningen (GDPR). För mer information läs mer här. Ni har alltid rätt att se era personuppgifter som finns registrerade hos oss. Ni har även rätt att på begäran få uppgifterna raderade eller rättade om de är felaktiga eller ofullständiga, kontakta oss på: [email protected]. Betalnings- och personuppgifter sker genom säkra sidor på nätet.

12. Cookies

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats meddelas om cookies används. När ni besöker denna webbplats sparas cookies på er dator. En cookie är en liten textfil som lagras på er dator och som innehåller information som hjälper webbplatsen att hålla reda på besökaren. Cookie-filer gör ingen skada på er dator utan består endast av text och kan inte heller innehålla något virus. Filerna tar praktiskt taget ingen plats och det finns två typer av cookies: Den ena typen sparar en fil permanent på er dator, dessa används för att exempelvis kunna mäta hur ni som besökare rör er på hemsidan. Detta enbart för att kunna erbjuda besökaren bättre tjänster och service. Läs mer om hur vi använder oss av cookies i vår Integritetspolicy


Textfilerna går att ta bort och de flesta webbläsare (browsers) har funktioner för detta. På Yaytrade.com använder vi denna variant för att hålla koll på er shoppingbag och för att kunna föra statistik över våra besökare. Informationen som sparas på er dator är endast ett unikt nummer utan någon koppling till personlig information, alltså helt anonymt. Den andra typen av cookies används är "Session-Cookies". Under tiden ni är inne och besöker sidan delar vår webserver ut en unik identifieringssträng för att inte blanda ihop er med andra besökare. En "Session-Cookie" lagras aldrig permanent på er dator utan försvinner när ni stänger er webbläsare. För att ni problemfritt ska kunna använda Yaytrade.com krävs det att ni har Cookies aktiverat. När ni surfar på Yaytrade.com, kommer cookies placeras på er dator så att vi kan förstå vad ni är intresserad av. Våra samarbetspartners kan då visa reklam på andra webbplatser baserat på era tidigare beteende på Yaytrade.com. De tekniker våra partners använder samlar inte personlig information såsom ert namn, e-postadress, postadress och telefonnummer. Ni kan besöka Network Advertising.org för att välja bort dessa partners riktade reklam.

13. Personuppgifter och marknadsföring

Yaytrade.com värnar om din integritet och strävar efter att alltid skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Det är Yaytrade.com målsättning att följa alla vid var tid gällande lagar och regler för personuppgiftsskydd. Yaytrade.com/Aroporth AB org 556680-9439, Morabergsvägen 10, 152 42 Södertälje, [email protected], är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som du som kund lämnar till Yaytrade.com. Genom godkännande av dessa Köpvillkor samtycker du som kund till Yaytrade.com behandling av personuppgifter enligt denna punkt. Yaytrade.com behandlar dels uppgifter som du som kund själv lämnar till Yaytrade.com, t.ex. kontaktinformation och personnummer, samt uppgifter som Yaytrade.com eller dess samarbetspartners samlar in från annat håll, t.ex. adressuppgifter och uppdaterad kontaktinformation samt köphistorik som registreras i samband med dina köp. I samband med ditt köp kontrollerar vi dina uppgifter mot folkbokföringsregistret. Yaytrade.com kommer att behandla de personuppgifter som du som kund lämnar till Yaytrade.com för administrera din beställning och din leverans av varor. Dina personuppgifter kan även komma att användas för identifikation, administration samt för statistikändamål. Om du särskilt samtyckt till det kan dina uppgifter även komma att användas till direktmarknadsföring. Yaytrade.com behandling kan även innebära samkörning, både inom och utom EU, med andra register och att dina personuppgifter överförs till andra bolag inom Yaytrade.com koncernen. Personuppgifter överförs även till våra samarbetspartners i syfte att administrera och underlätta ditt köp, såsom transportbolag och Klarna AB (publ). Du som kund rätt att gratis begära information om de personuppgifter som behandlas om dig som kund hos Yaytrade.com, oavsett hur de samlats in. Om du vill ha sådan information, ska en undertecknad begäran lämnas till Yaytrade.com. Om personuppgifter behandlas i strid med personuppgiftslagen har du som kund rätt att begära att uppgifterna rättas, blockeras eller raderas.


15. Yaytrade Fair use-policy

För att få handla hos Yaytrade krävs att:
• du avser att behålla produkterna du beställer. Att du ska ha en avsikt att behålla de produkter som du beställer hindrar dig aldrig från att i efterhand ångra dig. Du har alltid rätt till den ångerrätt som är lagstadgad och öppet köp enligt Yaytrade köpvillkor.
• du inte försöker eller har ett uppförande som ger anledning att tro att du avser utöva bedrägeri eller på annat sätt agerar med uppsåt att bryta mot gällande lagar.
• du inte felaktigt utger dig för att vara någon annan eller felaktig konsument för att få handla hos oss.
• du inte utövar felaktiga/irrelevanta påtryckning eller är hotfull mot vår personal i samband med köp och returer. Detsamma gäller vid kontakt med vår kundtjänst.

Dessa punkter kallar vi för vår ”Fair Use-policy”. Beteenden som kan anses bryta mot vår Fair Use-policy är till exempel:
• bedrägeriförsök kopplade till returer, T ex byte/förfalskning av etiketter och prislappar och felaktiga påståenden om förlorade produkter.
• att felaktigt utge sig för att vara konsument för att få handla, för att sedan till exempel marknadsföra eller sälja produkterna vidare i en näringsverksamhet,
• att köpa produkter för att fota dem i näringsverksamhet och sedan felaktigt returnera produkterna med hänvisning till ångerrätt eller öppet köp som endast gäller för konsumenter.
• bedrägeriförsök i syfte att få bonuspoäng eller missbruka rabattkoder, gåvor och erbjudanden eller uppmuntra/bidra till falska ordrar för att kunna kräva ersättning från oss.
• försök till otillbörlig påverkan eller hot mot vår personal för att få en utökad returrätt jämfört med våra köpvillkor eller tvingande lag.
• agera genom mycket onormala köp- och returbeteenden som visar att man inte inte haft någon intention att behålla beställda produkter.
Yaytrade har rätt att neka en beställning och är heller inte skyldigt att ingå avtal om försäljning på Webbplatsen.

Yaytrade säljer endast till konsumenter och köpet är bindande först när du får en slutgiltig orderbekräftelse med kvitto från oss.

På grund av att vi har exempel på att några av våra kunder agerat på ett mycket onormalt sätt i sitt köpbeteende har Yaytrade infört denna Fair Use-policy. Policyn innebär att vi inte slutför beställningar som görs av kunder där vi har skäl att misstänka att man som kund bryter mot vår Fair Use-policy genom försök till bedrägerier i samband med köp eller returer. Och/eller att kunden felaktigt utger sig för att handla i egenskap av konsument för att ta del av lagstadgade rättigheter som endast gäller för konsumenter. Det kan också handla om att kunden inte har någon avsikt att behålla produkterna som man beställt.

Vi kan även neka beställningar som görs av kunder som tidigare har använt sig av påtryckning inte varit rimliga i sammanhanget eller varit hotfull mot vår personal.

Bedömningen av om du bryter mot vår Fair Use-policy baserar vi på ett antal icke diskriminerande kriterier. Kriterierna tar hänsyn till ett återkommande avvikande beteenden. En beställning som vi överväger att neka på grund av vår Fair Use-policy kan upptäckas av vår personal eller av en algoritm som läser av onormala mönster i våra kunders köp- och returbeteende. Algoritmen tar hänsyn till och behandlar personuppgifter i form av köpfrekvens och tidpunkt för köp, ordersammansättning, returhistorik, samt försök till kringgåenden med falsk identitet.

Slutligen bedömer vår personal om beställningen skall nekas eller accepteras. Om beställningen nekas kommer du som kund att informeras via ett e-postmeddelande som skickas till den e-postadress som du angav vid beställningen.

När vi meddelat att vi nekat dig att handla hos oss gäller beslutet dig personligen oavsett profil eller mailadress. Det är därför inte tillåtet att på något sätt försöka kringgå detta beslut genom att exempelvis handla i annans namn.

Aroporth AB, med organisationsnummer 556680-9439, som driver vår E-handel är personuppgifts-ansvarig för hur vi behandlar dina personuppgifter med anledning av vår Fair Use-policy. Information om hur vi behandlar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa om i vår Integritetspolicy. Dina personuppgifter hanteras i enlighet med denna policy för att upprätthålla vår Fair Use-policy och vår lagliga grund för behandlingen är en intresseavvägning.

Vårt ansvar och intresse ligger i att löpande kunna bedöma och agera vid försök till bedrägeri eller brott mot lag och för att i övrigt upprätthålla vår Fair Use-policy. När vi gör bedömningen av om du har brutit mot vår Fair Use-policy ser vi till aktuella uppgifter samt ditt köp- och returbeteende under i första hand ett års tid. I vissa fall kan vi dock hämta uppgifter längre tillbaka i tiden, till exempel om ett köpmönster är otydligt, om vi misstänker ett långvarigt brott mot vår Fair use-policy. Det kan även vara aktuellt om du som kund begär att vi omprövar vårt beslut med hänvisning till äldre uppgifter.

Uppgifter om att du har nekats att genomföra ett köp hos oss med anledning av vår Fair Use-policy sparas i 24 månader efter ditt senast nekade köp. Vi strävar alltid efter att göra en så rättvis och korrekt bedömning som möjligt om vi har skäl att misstänka att du bryter mot vår Fair Use-policy. Du har alltid rätt att begära att vi omprövar vår bedömning genom att kontakta oss via vårt Help Center .

Notera att vår Fair Use-policy aldrig hindrar dig från att utöva din lagstadgade ångerrätt på 14 dagar eller Yaytrade öppet köp som gäller i 14 dagar om du har genomfört ett bindande köp hos oss. Vår Fair Use-policy kan dock i specifika fall hindra dig från att ingå ett avtal med oss.

Retur frakt köpvillkor

Om Yaytrade, miljö & etik

Integritet & Cookies